kocaeli, avukat, izmit, KORKUT HUKUK BÜROSU
2016 © Copyright korkut.av.tr
“Adalet, kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun etrafında döner.”
Evliliğin beklendiği gibi gitmediği veya ortak hayatın eşler için artık çekilmez hale geldiği durumlarda taraflar boşanarak evliliklerini yasal olarak sonlandırmak isteyebilirler. Boşanma süreci ise oldukça yıpratıcı ve zor bir süreçtir. Bu noktada eşlerin boşanırken açacağı davalar farklı türlerde olacağından, boşanmanın en kısa süre sonuçlanması adına uzman bir boşanma avukatından destek alınması oldukça önemlidir.

Anlaşmalı Boşanmak İstiyorum

Eşler boşanmak konusunda hemfikir iseler, aşağıda sıralanan diğer şartları da taşımak kaydıyla, “anlaşmalı” olarak boşanabilirler. Anlaşmalı olarak boşanabilmek için eşlerin en az 1 yıldır evli olmaları ve boşanmanın tüm hukuki sonuçları üzerinde uzlaşmış olmaları gerekmektedir. Uzlaşılması gereken
hususlar; nafaka, tazminat, ortak çocuk(lar) var ise velayet, evlilik içerisinde edinilen mallar -ev eşyaları ve ziynet eşyalarının paylaşımıdır. Eşler saydığımız tüm bu konularda tereddüte yer bırakmayacak şekilde uzlaşmalı ve bu durumu imzalayacakları anlaşmalı boşanma protokolü ile açıkça beyan etmelidirler. Anlaşmalı boşanma davaları çekişmeli boşanma davalarına göre oldukça kısa sürmekte ve daha az yıpratıcı olmaktadır.

Çekişmeli Boşanmak İstiyorum

Eşlerden biri boşanmak istiyor ancak diğer eş boşanmak istemiyorsa veya iki tarafta boşanma konusunda hemfikir olmakla beraber boşanmanın hukuki sonuçları(nafaka,tazminat vb.) üzerinde anlaşamıyorlarsa açılacak olan dava çekişmeli boşanma davasıdır. Çekişmeli boşanmalarda Türk Medeni Kanunu’nun 161-166. maddelerinde  yer alan boşanma sebeplerinden birine dayanılarak dava açılır. Dava sırasında dayanılan bu sebebin ispatı zorunludur. Çekişmeli boşanma davaları anlaşmalı boşanma davalarına göre uzun sürmekte ve daha yıpratıcı olmaktadır. Bu sebeple eğer eşinizle anlaşmalı olarak boşanma ihtimaliniz var ise, öncelikle bu seçeneğin değerlendirilmesi tarafımızca tavsiye edilmektedir.
Konfüçyüs

Boşanmak istiyorum, ne yapmalıyım?

 

Konu ile ilgili bilgi almak için iletişim formunu doldurup soru sorabilir

ya da iletişim adreslerimizi kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

İLETİŞİM

KOCAELİ GSM    :  0530 321 43 32 TEL      :  0262 323 9 444 FAKS    :  0262 323 94 43 E-MAİL: gorkemkorkut@gmail.com           
KORKUT HUKUK BÜROSU
“Adalet, kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun etrafında döner.”                                                           Konfüçyüs
2016 © Copyright korkut.av.tr
Boşanmak istiyorum, ne yapmalıyım?
Evliliğin   beklendiği   gibi   gitmediği   veya   ortak   hayatın   eşler   için   artık   çekilmez   hale geldiği    durumlarda    taraflar    boşanarak    evliliklerini    yasal    olarak    sonlandırmak isteyebilirler.   Boşanma   süreci   ise   oldukça   yıpratıcı   ve   zor   bir   süreçtir.   Bu   noktada eşlerin   boşanırken   açacağı   davalar   farklı   türlerde   olacağından,   boşanmanın   en kısa   süre   sonuçlanması   adına   uzman   bir   boşanma   avukatı ndan   destek   alınması oldukça önemlidir.

Anlaşmalı Boşanmak İstiyorum 

Eşler boşanmak konusunda hemfikir

iseler, aşağıda sıralanan diğer şartları

da taşımak kaydıyla, “anlaşmalı” olarak

boşanabilirler. Anlaşmalı olarak

boşanabilmek için eşlerin en az 1 yıldır

evli olmaları ve boşanmanın tüm

hukuki sonuçları üzerinde uzlaşmış

olmaları gerekmektedir. Uzlaşılması

gereken hususlar;

nafaka,   tazminat,   ortak   çocuk(lar)   var   ise   velayet,   evlilik   içerisinde   edinilen   mallar   - ev   eşyaları   ve   ziynet   eşyalarının   paylaşımıdır.   Eşler   saydığımız   tüm   bu   konularda tereddüte    yer    bırakmayacak    şekilde    uzlaşmalı    ve    bu    durumu    imzalayacakları anlaşmalı boşanma protokolü ile açıkça beyan etmelidirler. Anlaşmalı    boşanma    davaları    çekişmeli    boşanma    davalarına    göre    oldukça    kısa sürmekte ve daha az yıpratıcı olmaktadır.

Çekişmeli Boşanmak İstiyorum

Eşlerden    biri    boşanmak    istiyor    ancak    diğer    eş    boşanmak    istemiyorsa    veya    iki tarafta    boşanma    konusunda    hemfikir    olmakla    beraber    boşanmanın    hukuki sonuçları(nafaka,tazminat    vb.)    üzerinde    anlaşamıyorlarsa    açılacak    olan    dava çekişmeli boşanma davasıdır. Çekişmeli   boşanmalarda   Türk   Medeni   Kanunu’nun   161-166.   maddelerinde      yer alan    boşanma    sebeplerinden    birine    dayanılarak    dava    açılır.    Dava    sırasında dayanılan bu sebebin ispatı zorunludur. Çekişmeli   boşanma   davaları   anlaşmalı   boşanma   davalarına   göre   uzun   sürmekte ve   daha   yıpratıcı   olmaktadır.   Bu   sebeple   eğer   eşinizle   anlaşmalı   olarak   boşanma ihtimaliniz   var   ise,   öncelikle   bu   seçeneğin   değerlendirilmesi   tarafımızca   tavsiye edilmektedir.

Konu ile ilgili bilgi almak için iletişim adreslerimizi kullanarak bize

ulaşabilirsiniz.

İLETİŞİM

KOCAELİ GSM    :  0530 321 43 32 TEL      :  0262 323 9 444 FAKS    :  0262 323 94 43 E-MAİL: gorkemkorkut@gmail.com